Antalyaspor taraftar grubu 07 Gençlik, Galatasaray deplasmanına organizasyon yapamayacaklarını açıklarken yaşanan maddi sorunlar ve çözülemeyen ulaşım krizlerine sert tepki gösterdi.
Antalyaspor’un Süper Lig’in 33’üncü haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray karşılaşması öncesi 07 Gençlik Taraftarlar Derneği’nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Kırmızı-beyazlı taraftar grubu, normal şartlarda kapalı gişe gidilmesi gereken deplasmana organizasyon düzenleyemeyeceklerini duyurdu. Açıklamada yaşanan maddi sıkıntılar, ulaşım problemleri ve bilet krizlerinin aylardır çözülemediği vurgulanırken, kulübün içinde bulunduğu süreçte taraftarın yalnız bırakıldığı ifade edildi. 07 Gençlik tarafından yapılan açıklamada, “Normal şartlarda Antalyaspor taraftarının kapalı gişe gitmesi gereken Galatasaray deplasmanına bugün ne yazık ki organizasyon yapamıyoruz. Yaşanan sahipsizlik, maddi imkansızlıklar, bir türlü çözülemeyen otobüs ve bilet krizleri nedeniyle armamızın yanında olmamız engellenmiştir. Bizlere ‘gitmeyin, organizasyon yapmayın’ diyerek set çekenleri, bu kritik dönemde Antalyaspor taraftarını yalnız bırakanları ve armamızı bu varoluş mücadelesinde desteksiz bırakmamıza neden olan herkesi vicdanlara havale ediyoruz. Antalyaspor’un bugün geldiği noktada taraftar yine fedakarlık yapmaya hazırdı ancak gerekli destek ve ortam oluşturulmadığı için bu deplasmanda yer alamıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Kritik Uyarı
Açıklamanın devamında ise tüm odağın Antalyaspor’un ligde kalma mücadelesi olduğuna dikkat çekildi. Sahaya çıkacak futbolculara çağrıda bulunan 07 Gençlik, özellikle son haftalarda takımın şehir adına büyük bir sorumluluk taşıdığını belirtirken, olası bir kötü sonuç sonrası yaşanabilecek provokatif görüntülere karşı da net ifadeler kullandı. Taraftar grubunun açıklamasında, “Camia olarak şu anki tek odak noktamız Antalyaspor’umuzun ligde kalmasıdır. Sahaya çıkacak oyunculardan beklentimiz, bu şehrin onuru, formanın ağırlığı ve binlerce insanın verdiği emek için son düdüğe kadar mücadele etmeleridir. Bu takımın bugün içinde bulunduğu süreçte herkesin daha dikkatli davranması gerektiğini düşünüyoruz. Olası bir olumsuz sonuçta ise şehrimizin ve taraftarımızın içinde bulunduğu hassas durumu hiçe sayarak sokaklarda konvoy yapmak, provoke edici sevinç gösterilerinde bulunmak isteyen kişilerin yaratacağı gerginlikten ve yaşanabilecek istenmeyen olaylardan 07 Gençlik Taraftarlar Derneği sorumlu değildir. Herkesin bu süreçte daha sağduyulu hareket etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” denildi. (Akdeniz Manşet)