Açık 27.3°C, Açık, Antalya

Antalyaspor yönetimine tepki: Gücünüz Şoför Ayhan'a mı yetti?

Antalyaspor'da görevine son verilen Şoför Ayhan Özlü'nün görevine son verilmesine tepki sesleri yükseliyor.

Antalyaspor yönetimine tepki: Gücünüz Şoför Ayhan'a mı yetti?

Antalyaspor yeni yönetimine geçiş süreci için bir dostum “Biraz zaman tanı, eleştiriyi ertele” demişti. Öyle yaptım. Antalyaspor’la ilgili yazılarıma kısa bir ara vermiştim.

Seçildiler, koltuklarına oturdular. Şimdi karşımızda Rıza Perçin ve ekibi var. İyi ya da kötü, bir şeyler yapıyorlar. Transfer tahtasını açtıklarını duyuruyorlar, yeni isimlerle imzaladıklarını açıklıyorlar.

Fakat, sezon bu hafta sonu başlıyor. Cumartesi günü Kasımpaşa ile ilk maça çıkılacak. Hâlâ takımın net bir kadrosu yok. İmzalar atılmış ama lisans çıkartmakta zorlanılıyor. Bekleyeceğiz, göreceğiz.

Ama asıl beni şoke eden karar, göreve gelir gelmez kulüpteki ilk ‘NEŞTERİ’ kime vurdukları…

ŞOFÖR AYHAN’A!

Yıllardır Antalyaspor’un can damarlarından biri, gece gündüz takımı taşıyan, emek veren ŞOFÖR AYHAN, kenara itildi. İşine son verilmiş. Duydum kahroldum.

ŞOFÖR deyip geçmeyin. Takımın otobüsünü kullanan kişi direksiyon sallamıyor sadece. Milyon euroluk canları taşıyor. Otobüs ne zaman, nasıl hazırlanır, takımın konforu nasıl sağlanır, hangi yoldan gidilir, hangi yoldan gidilmez. Hatta ne zaman frene basılır, ne zaman gaza basılır, o bile dengeli olmak zorundadır. Bazı özel hassasiyetler nelerdir, bunları bilmeli.

Şimdi soruyorum; ŞOFÖR AYHAN ne yaptı da böyle bir karar alındı? Takıma ya da kulübe zarar mı verdi? Hangi hatası var? Yok! Peki, bu nefreti hak edecek ne yaptı?

Bilmiyoruz, belki de hiçbir şey. Ama bir şey çok net; Yönetimin gücü, ekmeğini taçlandıran, gece gündüz takımın yükünü çeken ŞOFÖR AYHAN’a yetti.

O zaman aklıma şu geliyor; ŞOFÖR AYHAN, kimsenin haberi olmadan bir çek ya da senet verip, otobüsü mü haczettirdi? Olması mümkün değil. O halde günah keçisi arayan bu ekip, borçları ödeyemeyince faturayı en savunmasız, en sessiz olan ŞOFÖR AYHAN’a kesmiş demektir.

Antalyaspor A.Ş.’de işten çıkarılması gerekenler varsa, önce ŞOFÖR AYHAN değil, kulübün kaynaklarını evine taşıyanlar olmalıydı. Kimler mi? Anlatayım belki yüzleri kızarır!

Torba torba bonfileleri yemek yaptırıp evine servis ettiren, teneke teneke yağları, koli koli peynirleri, kilo kilo bakliyatları, en lüksünden kuruyemişleri poşetlere koyup evine götürenleri. Takımın değil, A.Ş.’nin değil, cebinin hesabını yapanlar.

Ama görünen o ki, sizin gücünüz onlara değil, emeğiyle, alın teriyle Antalyaspor’a hizmet eden ŞOFÖR AYHAN’a yetmiş. Siz, KİN ve NEFRET kusmak için gelmişsiniz bu kulübün başına.

Bu rezalet karşısında benin susmamı beklerseniz yanılırsınız. Bu haksızlık karşısında asla susmam. Bir şoföre, bir emekçiye FATURAYI KESİP kulübü kurtaramazsınız!

Beyler; bu kulüp sizden büyük. Bu şehir sizden büyüktür. ŞOFÖR AYHAN’a yapılan bu haksızlık, Antalyaspor’un vicdanına atılmış bir tokattır. Ne ben ne de bu şehirdeki aklıselim insanlar bu tokadı yutmuyoruz, yutturmayız.

Unutmayın; bir takım sadece futbolculardan ibaret değildir. Gerçek kahramanlar, tribünde değil, sahada değil; bazen bir otobüsü gece gündüz kullanan, alın teriyle kulübü ayakta tutanlar olur.

Bu vicdansızlığı kabul etmiyorum. ŞOFÖR AYHAN’ın hakkını savunmaya devam edeceğim!

İbrahim Okumamış - Lider gazetesi

Antalyam.com
Antalyam.com