Geçtiğimiz sezon başında Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu arasında geçen Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin etkileri bitmek bilmiyor.
O dönemde siyasetin desteğini arkasına alan Mehmet Büyükekşi, buna karşın seçimi İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı kaybederken, Antalyaspor’un ortaya koyduğu tutum peşini bırakmıyor. Başkan Sinan Boztepe ve ekibinin İbrahim Hacıosmanoğlu’na destek vermesiyle birlikte siyaseti karşısına alan Boztepe’nin geleceği de bu sebeple netlik kazanamıyor. Bu yaşananlarla birlikte gazeteci Hasan Yavaşlar’ın geçtiğimiz günlerde yazdığı köşe yazısı da dikkat çekti. Yavaşlar, seçim sürecine dikkati çekerek gündem yaratan şu ifadelere yer vermişti:
“Alanyaspor’un da blok halinde Büyükekşi’den yana oyunu kullandığı biliniyor. Sinan Boztepe ve Antalyaspor delegelerinin de aynı tavrı göstermesi beklenirken, Antalyaspor delegelerinden en az 3 kişinin Ali Koç’un konuşmasından etkilenip karar değiştirmesi, başka kulüplerin de bu yolu tercih etmesi ile seçim Büyükekşi’den Hacıosmanoğlu’na dönmüştü.
Bu tercih nedeniyle Antalyaspor A.Ş. Başkanı Sinan Boztepe karşısında 2 cephe birden buldu. Biri Büyükekşi’nin etki ettiği kurumlar, diğeri Alanyaspor lobisi.
Bu gelişmeden sonra dışarıda TFF ve Kulüpler Birliği ile ilişkileri sıcak tutan, önemli bir lobi kazanımı sağlayan Boztepe’nin içerideki muhalifleri de arttı.
Sinan Boztepe karşıtlığının tamamı bu planın ürünü değildir elbette ama etkenlerden biri de Alanyaspor lobisi oldu. Sinan Boztepe’ye karşı olanların geneline baktığımızda Antalyaspor’a yakın olan Alanyalıların etki ettiği Antalyaspor camiasından isimler olmasını dikkatinize sunarım.
Bir sonraki seçimler için hazırlık, son seçimin bitmesi ile başlar. Yeniden aday olacağı konuşulan kişilerin, şimdiden Alanyaspor ve Antalyaspor delegelerinin tamamının oyunu almak için böyle bir planı işlettiğini görüyor, duyuyoruz.
Bu senaryo ilk bakışta komplo teorisi ya da şeytanın avukatlığı gibi gelebilir ama Alanya bağlantılı Antalyasporluları ya da Alanyaspor bağlantılı Antalyalıları gözünüzün önüne getirin. Dernek eski ve yeni yönetiminin yaptıklarını, yaptırdıklarını bir hatırlayın, çok da mantıksız gelmeyecektir. Olaylara bu açıdan bakınca, bahsettiğim Alanya bağlantılı insanların Antalyaspor’a bilerek zarar verdiğini düşünüyor insan.
Bu tavır yakında yapılacak Antalyaspor Kulübü seçimine de etki edecek. Yukarıdaki kronolojiyi hatırlayanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.”