Gözler Gültekin Gencer’de ! Antalyaspor’un borçlanmasına izin verecek mi ?

Gözler Gültekin Gencer’de ! Antalyaspor’un borçlanmasına izin verecek mi ?

Antalyaspor A.Ş’de seçim zamanı. Geçtiğimiz sezon sonunda Antalyaspor Vakfı ve Antalyaspor Kulübü Derneği’nde yapılan seçimlerden sonra sıra Antalyaspor A.Ş’ye geldi.

Antalyaspor A.Ş’de ise gözler yeni spor yasasında olacak. Yeni gelecek başkan ve yönetim spor yasasına göre nasıl davranacak merak ediliyor. Bu sırada gözler ise Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer de olacak.

Kronoloji haberimize başlıyoruz …

Bu sezonki sportif başarısızlığın sebebi ekonomi mi?

Antalyaspor’un bu sezon yaşadığı düşüşün ardındanki gerekçeler araştırılırken yaşanan ekonomik sorunlar ön plana çıktı.

Ali Şafak Öztürk’ün sıfır borçla teslim ettiği kulüp için Antalyaspor A.Ş Başkanı Aziz Çetin, geçtiğimiz sezon sonunda 9.5 milyon euro ve 70-75 milyon lira civarında borç açıklaması yapmıştı.

Geçtiğimiz sezonun son 2 ayında maaşların ödenmediği, bu paraların gecilmeli olarak bu sezon başladıktan sonra ödendiği iddia ediliyor. Yine bu sezonun maaş ve prim ödemelerinde gecikmeler yaşandığı bu durumun takım içerisinde soruna yol açtığı ve bu sezon yaşanan sportif başarısızlığın arkasında yatan sebeplerden birinin bu olduğu iddia ediliyor.

Bu açıklamanın üzerinden 3 ay geçerken Antalyaspor’un şu an ne kadar borcu olduğu bilinmiyor.

Bugün yapılacak kongre tarihi itibari ile Antalyaspor’un futbolcu, piyasa, vb. tüm bocu ne kadar? Çekilen krediler ne kadar? Kredi çekilirken nereler, hani gelirler ipotek gösterildi ?

Not : Ali Şafak Öztürk döneminde Antalyaspor’un mahkemesi devam eden 7.7 milyon euro borcu vardı. Bunun yanı sıra Öztürk ailesi görevi döneminde elde edilmiş haklar ve sonrasında verilen desteklerle bu borç sıfırlandı.

Nazım Sangare transfer taksidi : 1 milyon euro
Mukairu kiralama ücreti: 500 bin euro
Mukairu bonservis geliri : 1.9 milyon euro
Bodrumspor’a alınan oyuncular ve kiralama bedeli : 3 milyon euro
Yayın geliri : 1.1 milyon euro
Stopaj geliri : 300 bin euro

İstasyonu unutturmak için Hentbol şubesi mi kapatıldı ?

Ayrıca Fikret Öztürk’ün Kulüp Derneği başkanlığı döneminde hentbol şubesine sabit gelir kaynağı olarak yapılan akaryakıt istasyonu Emin Hesapçıoğlu ve Aziz Çetin döneminde bankaya ipotek gösterilerek çekildi, bununla ilgili de açıklama halen yapılmadı.

  • Bankadan ne kadar kredi çekildi?
  • Çekilen kredi taksitleri ne kadar ve ödeniyor mu?
  • Akaryakıt istasyonundan hentbol şubesi ve diğer şubeler için elde edilecek sabit gelir kaynağı için ne yapıldı?
  • Kredinin ödemeleri ne zaman bitecek ve akaryakıt istasyonu tekrar Antalyaspor’a ne zaman kazandırılıp asıl amacına uygun olarak (Amatör branşlar sabit gelir) hizmet verecek ?
  • Bu akaryakıt istasyonundan çekilen kredi ile bazı yöneticilerin kulüpten olan alacak, kefalet gibi riskleri mi ortadan kaldırıldı? Öyleyse bu yöneticiler kim ?

Akaryakıt istasyonunda bunlar olurken, hentbol şubesinin kapatılma sebebi istasyon ile ilgili mi?

Çünkü hentbol şubesi kapatılırken camiaya yalan-yanlış bilgiler aktarıldı. Mesela altyapısı yok dendi 6’sı genç milli 100 kadar alt yapı oyuncusu vardı ve şu anda boşta kaldılar. Süper Lig’in maliyeti yüksek, geliri az dendi alternatif olarak sunulan 500 bin lira bütçeli 1. Lig’de oynama teklifi de kabul edilmedi. Hentbol şubesi kapatıldıktan sonra kapanan diğer şubeler tekrar açıldı ve 4-5 tane daha yeni şube faaliyet göstermeye başladı. O halde Hentbol şube akaryakıt istasyonundan dolayı mı kapatıldı ?

Antalyaspor A.Ş vergi ve stopaj paraları tam olarak ödeniyor mu?
Antalyaspor A.Ş’nin geçmişten bugüne vergi borçları her zaman sıkıntılı olmuştur ama her gelen yönetimde bunları ödemeyi azami önem göstermiştir. Geçmişten gelen vergi borçların yapılandırmaları sona erdi mi?

Ali Şafak Öztürk dönemi sonrası vergi ve stopaj paraları zamanında ve tam olarak Antalyaspor A.Ş’ye gelecekte mali ve hukuksal anlamda sorun çıkarmayacak şekilde ödeniyor mu? (Not : Bu paralar zamanında ödenirse stopaj geliri amatör şubeler için devlet geri veriyor)

Hafriyatta neler oluyor ?

Antalyaspor’da hafriyat işletmesi kafaları karıştırıyor. Aziz Çetin Antalyaspor Kulübü Derneği başkanı olduktan sonra ilk yaptığı icraatlardan biri olarak hafriyat işletmesini değiştirmek oldu.

  • Mustafa Yılmaz ve Emin Hesapçıoğlu döneminde yapılan anlaşmadan neden vazgeçildi?
  • Kulübün zararına iş mi yapılıyordu?
  • Neden yeni firmaya geçildi?
  • Yeni firma ile Antalyaspor’un gelirleri arttı mı?
  • Geçmiş firma döneminde Antalyaspor zarar ettiyse bu neden camia ile paylaşılmadı?
  • Mustafa Yılmaz ve Emin Hesapçıoğlu bu değişikliğe neden göz yumdu?
  • Aziz Çetin neden açıklama yapmıyor?
  • Hafriyatta neler oluyor ?

Yeni spor yasasına karşı hamle için gözler Gültekin Gencer’de

Türk futbolunda yayın gelirlerinin düşeceği yıllar öncesiden biliniyordu. Ülkenin bulunduğu ekonomik şartlar ve dövizdeki gidişatta ticaret yapan herkesin bildiği konular. Antalyaspor’u yönetenler de bu gerçekleri bilerek hareket etmesi gerektiğini 2 yıl önce dile getirmiştik.

Antalyaspor A.Ş’de yarın kongre günü. Yeni spor yasasına göre kulüpler gelirin %10’u kadar borçlanabiliyor, borç oranı yukarı çıkması halinde yönetim kurulu bu borçlardan sorumlu oluyor. Ancak, kongre üyelerinin %66’dan fazlasının desteği alınırsa bu borçlanma oranı %50 ye kadar çıkartılıyor.

Antalyaspor A.Ş.’nin hisse dağılımına bakıldığında ise %56’sı dernekte, %37’si vakıfta yer alıyor
Kısaca %66’yı geçmek ve Antalyaspor’un bu sezon gelirinin %50’si kadar borçlanma hakkını alabilmesi Antalyaspor Vakfı’na yani 2013-2016 döneminde Antalyaspor A.Ş Başkanlığı yapan, bir sezonda da Aziz çetin ile aynı yönetimde bulunan Antalyaspor Vakıf Başkanı Gültekin Gencer’e bağlı.

Gültekin Gencer, Antalyaspor’un geleceği ile alakalı vereceği karar merakla bekleniyor.